Paloturvallisuusviikkoa vietetään 23.11. - 1.12.

Sammuttimet

Paloturvallisuusviikko on koko Suomen vuosittainen teemaviikko, jonka tavoitteena on parantaa kaikkien paloturvallisuutta ja paloturvallisuustaitoja herättämällä yhteiskunnallista keskustelua paloturvallisuudesta. Tulipalot aiheuttavat vuosittain merkittäviä omaisuus- ja henkilövahinkoja, vaikka tulipalojen ennaltaehkäisy on helppoa.

Paloturvallisuusviikko muistuttaa, että tulipalosta selviytyminen on ensisijaisesti jokaisen omissa käsissä. Vaikka Suomen pelastusviranomaiset ovat alansa huippua, vastuu turvallisuudesta on meidän jokaisen asia. Tulipalon syttyessä oikea toiminta ensimmäisten minuuttien aikana ratkaisee: vain harvoin palokunta ehtii paikalle niin ajoissa, että ihmisten pelastaminen palavasta talosta olisi enää mahdollista. Kun hätä on suurin, sinä pelastat.

Tänä vuonna kiinnitetään huomiota huolimattomaan ruoanlaittoon

Tänä vuonna Paloturvallisuusviikko viestii riskeistä, jotka liittyvät suomalaisille niin tyypilliseen huolimattomaan ruoanlaittoon. Viime vuonna kokkailun yhteydessä syttyi 889 tulipaloa – siis yli kaksi tulipaloa per päivä! Oman huomionsa saa myös alkusammutus: monista kodeista puuttuu tarvittavat perusvälineet alkavan palon sammuttamiseksi. Joka kotiin kannattaa hankkia sammutuspeite tai nestesammutin, ja sen käyttöä kannattaa harjoitella, jotta uhkaava vahinko jäisi vain läheltä piti -tilanteeksi. Oma paloturvallisuus voi riippua myös naapurin tekemisistä. Taloyhtiöissä asuu nykyään yli kaksi miljoonaa suomalaista, joten taloyhtiöissä asuvien tieto ja asenne paloturvallisuutta kohtaan on merkittävässä roolissa vahinkojen välttämiseksi.

Osallistu sinäkin Paloturvallisuusviikkoon laittamalla paloturvallisuuden perusasiat kuntoon niin kotona, työpaikalla, koulussa kuin taloyhtiössäkin!

Tee Palometri

Miten sinä toimisit, jos tulipalo syttyy? Palometri on viihteellinen testi, jolla voit selvittää, millä tasolla paloturvallisuustaitosi ovat ja miten voit parantaa paloturvallisuutta kotona.

Palometrin voit tehdä täällä

Koulujen, päiväkotien, työpaikkojen ja taloyhtiöiden avuksi on tehty tsekkilistat paloturvallisuusasioiden tarkistamiseen.

Taloyhtiöiden tsekkilistan löydät täältä

Päivä Paloasemalla®

Paloturvallisuusviikon aloittaa 23.11.2019 koko perheen tapahtuma Päivä Paloasemalla®, johon osallistuu vuosittain noin 100 000 kävijää. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 357 paloasemalla, joiden tiloissa perheen pienimmät pääsevät tehtävärastien parissa tutustumaan kodin paloturvallisuusasioihin: miten tulipaloja ehkäistään, miten palovaroitin pidetään toimintakunnossa, miten tulipaloja sammutetaan itse ja miten tulipalosta poistutaan turvallisesti. Tervetuloa paloasemille!

Sinua lähimmän tapahtuman järjestävän paloaseman löydät täältä.

Palovaroitinpäivä 1.12.

Joulukuun ensimmäisenä vietetään Pohjoismaista palovaroitinpäivää, joka muistuttaa huolehtimaan helpon ja edullisen kodin turvalaitteen hankinnasta ja kunnosta. Vain toimiva palovaroitin pelastaa! Milloin sinä viimeksi vaihdoit palovaroittimesi uuteen? Testaa palovaroitin ja vaihda paristo 1.12.!

Kattavaa tietoa paloturvallisuudesta ja sen ylläpitämisestä löydät myös Suomen pelastusalan keskusjärjestön sivuilta.

 

Haluatko tietää lisää, ota yhteyttä myyntiin:

Myyntipäällikkö Mika E. Raita:
+358 40 515 7427

myynti@braleva.fi

Ota yhteyttä asiakaspalveluun:

Asiakaspalvelu: +358 9 8190 550
isannointi@braleva.fi

Lähetä meille sähköpostia ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Anna palautetta »

Tilaa uutiskirjeemme

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisenä uusimmat tiedotteet ja ajankohtaiset asiat suoraan sähköpostiisi.

Käytä tarjouslaskuria!