Remontointi

Kunnossapito- ja muutostyöoikeus

Onnistuneita remontteja! Osakkeenomistajalla on laaja kunnossapito- ja muutostyöoikeus hallinnassaan olevaan huoneistoonsa. Aikeistaan pitää kuitenkin ilmoittaa etukäteen taloyhtiölle.

Ilmoita remontista taloyhtiölle ja naapureille

Oman kodin remontti on kiva ja odotettu tapahtuma. Naapuruussuhteet saattavat kuitenkin joutua koetukselle remontin aiheuttaman häiriön takia. Ilmoita remontista etukäteen ja huolehdi, ettei se häiritse muiden elämää kohtuuttomasti.

Osakkaan teettämä kylpyhuoneremontti taloyhtiön vastuulle

Osakas on saanut taloyhtiöltä suostumuksen kylpyhuoneen remontointiin. Purkuvaiheessa rakenteista löydetään tehtyyn rakennustapaan nähden huomattavaa kosteutta. Taloyhtiö teetättää tarkemmat kosteusmittaukset, joiden perusteella alkuperäinen havainto todetaan paikkansapitäväksi. Rakenteet ovat vuosien saatossa kostuneet.

Remontointi – Milloin tarvitaan rakennuslupaa?

Vinkkari Kevät 2016 | Remontointi Remontointi – Milloin tarvitaan rakennuslupaa? Julkaistu: 27.3.2016 Ennen laajamittaisten remonttisuunnitelmien käynnistämistä on hyvä selvittää oman kuntansa rakennusvalvonnasta, vaatiiko suunniteltu korjaustoimenpide rakennuslupaa. Tavallisemmin rakennuslupa tarvitaan, kun… Lue koko artikkeli »

Remontointi – tarvittavat ilmoitukset

Vinkkari Kevät 2016 | Remontointi Remontointi – tarvittavat ilmoitukset Julkaistu: 27.3.2016 Ilmoita kotona tehtävästä remontista taloyhtiölle aina, kun se voi vaikuttaa talon kiinteisiin rakenteisiin tai naapuriasuntoihin. Tällaisia ovat tyypillisimmin remontit,… Lue koko artikkeli »

Taloyhtiöllä oikeus remontin valvontaan

Vinkkari Kevät 2016 | Remontointi Taloyhtiöllä oikeus remontin valvontaan Julkaistu: 27.3.2016 Taloyhtiöllä on lain määräämä oikeus ja velvollisuus ilmoitusta edellyttävien muutostöiden valvontaan. Valvonnalla varmistetaan, että muutostyö suoritetaan rakennusta ja kiinteistöä… Lue koko artikkeli »

Käytä tarjouslaskuria!